Ice Miracle's

Kennelvecka och WT
Vi hade en jättetrevlig kennelvecka med lite träningar i veckan och kennelträff på söndagen. Härliga och duktiga valpköpare. Hundarna är jag mycket nöjd med! 22 av 31 valpar kunde komma. Tyvärr lite förhinder, som gjorde att några inte kunde komma, annars hade det varit ännu fler! Men så kul att det var så många som kom!
Jag hade god hjälp på träffen av Annica och Helena så vi kunde ha lite olika träningsgrupper.
På fm hade vi en viltspårgrupp med 5 personer som var ute och spårade. Och så hade Annica och Helena var sin grupp och jag hade valpgruppen med de två minsta kullarna.
På em hade vi tre olika grupper med stora hundar i.
 
Skottlandskullen 5 av 7 valpar

Indiankullen 6/9

Hertfordshirekullen 5/6

Sparriskullen 2/3

Irlandskullen 3/6 fast sen kom Nelly på em

Nelly
 
Vi var på Ylvas fina marker i Etelhem
 
Här kör "gubbarna" iväg till dammen för att tända grillarna inför lunchen!

 
 
 
 
 
Lite bilder från träningen. Fler finns på min fb kennelsida.
Abbie

Grupp med Annica

Några i valpgruppen. Milla och Gry tränar att koppla av.
 
Några med Helena
 
Lisa och Maya
 
Selma
 
Skorpan och Milla
 
 


Bilderna är tagna av mig, Lennart Jönsson, Anna Lydahl och Sissi Johansson
På lördagen i kennelveckan hade klubben WT med över 70 anmälda hundar. Några återbud men många till start!

Jag startade alla mina hundar. Med Malva startade jag öppen klass för första gången. Det var ju flera år sedan hon gjorde sin enda WT start i nkl. Jag var riktigt nöjd med poängen även om det var lite irriterande med 78p, bara 2p från excellent... Därmot tyckte jag inte hon var speciellt duktig på markeringar. Inget som kom som en överaskning precis, men jag fick dirigera hem flera apporter som hon borde ha markerat bättre.
17 14 11 18 18 blev poängen då, och ett very good. 5:e plats av de 20 i klassen.
 
 


Abbie debuterade i ekl och det var hennes första WT start. Hon har kvalat till ekl genom sina B-provsmeriter. Hon var riktigt duktig med 19 15 17 0 20 och 71p. Det var ju den där förargliga 0:an som gjorde att vi missade excellent. En lång dirigering med störningsdrive innan, ganska nära själva linjen. Driven brydde hon sig inte om men vi fick inte tag på dirigeringen fast hon var i området 2 ggr. Hon satte liksom inte på näsan på något konstigt sätt.
Nessie fick 17 17 18 0 12 och gick bra fram till samma moment som Abbie 0:ade. Det var ungefär på samma sätt så det är något att ta till sig... sedan kom vi på kant med varandra och därför blev det som det blev på sista stationen...

Stort grattis till alla valpköpare som startade! Fyra st i ökl där alla gjorde jättefina resultat. Men samtliga drog på sig varsin 0:a och kom då utanför prispallen. Sissi och Elli fick fina 71p med den där förargliga 0:an. Hade hon klarat den stationen kunde hon ha hotat sig själv då hon vann hela klassen med sin andra hund Akira!

I nkl startade sex I M hundar. Bäst gick det för Siw och Inka 88p (plac 5) och Anna och Kiio 84 p (plac 6) och båda excellent. Jesper (Chief) och Karin (Nocke) var snubblande nära med 78 resp 76p. Nocke har dock ett excellent sedan tidigare.
 
Alla excellent i nkl