Ice Miracle's

En hel del kaniner just nu!
Femte helgen i rad som det är kaninjakt en eller två dagar! Väldigt roligt i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 
 
Enya har fått jobba. Oftast ensam men ibland har någon annan varit med som Maria och Tinker här!
 
 
Nessie är med och minglar i pauserna. Jag brukar låta henne hämta lite kaniner då också. Men snart tänkte jag att även hon skulle få prova!
 
Förra helgen var det KKL på lördagen. Det är Kvalificeringsklass för A prov och första gången vi arrangerade detta på Gotland. Och första gången ett KKL gått på kaniner! Enya och jag har redan klarat KKL på änder i Skåne förra hösten så jag var i stället kommissarie. Det var fyra hundar anmälda men tyvärr två sena återbud så det blev bara två. Erik gick med i linjen med sin hund och jag gick med domarens hund så det blev lite störningar och livat! Stort grattis till Maria och Tinker som blev godkända!
 
 
Dagen efter var ett praktiskt prov anordnat för mig och Enya. Vi behöver bli godkända på ett sådant för att bli jatkprovschampions!
Domaren gick med i linjen med sin hund för att störa Enya. Det började med spaniels som jobbade före oss och stötte kaniner. Det var tre spaniels med två förare som turades om. Deras förare var även skyttar + tre skyttar till! Det började bra med flera apporter. Tyvärr drog ju stormen Freja in över Gotland + ett regnoväder så till slut kunde man nästan inte stå upprätt ute på Näsudden! Viltet tryckte och ville inte ut. Det fortsatt med illerjakt men även där kom det lite för få vilt. Till slut måst jakten avbrytas pga vädret. Det var ju även planerat för fasanjakt och även morkulla skulle skjutas. Enya fick tyvärr bara 7 apporter och domarens hund 3. Det var alldeles för få. Det behövs upp emot 20 vilt för att bli godkänd. Bedömingen blev då "Kan ej bedömas". Så jäkla synd. Men det är ju bara att räkna med när det gäller mig. Alltid är det något som typ en storm. Men en rolig jaktdag blev det i alla fall!
 
 
Jag har haft två kurser på samma gång (fast olika dagar). Det har varit valpkurser båda två. Den ena för SSRK och den andra för SBK. Väldigt olika kurser... Den för SSRK var ganska erfarna folk med hundar som är arbetsvilliga och samarbetsvilliga. Jätteduktiga! De på SBK var också duktiga men där var det ju dels nästan bara pensionärer (!) varav två hade rollator! Och vad sägs om raser som korsning pinscher/tax bordercollie/norsk buhund leonberger/något annat osv
Nu blir det kanske lite lugnare på kursfronten i alla fall. Det har varit bra att ha med Nessie. Hon lägger sig ner och bryr sig inte fast jag går runt och hjälper folk, inkallningar osv och sen kan jag visa med henne om det är så.
 
Fredag till lördag var jag och arbetskamraterna i Visby! Vi bowlade, åt trerätters, var på Munken. Sen bodde vi på hotell (Best Western Strand hotell) och åt en gemensam frukost på lördagmorgon! Jätteroligt och mysigt hade vi!