Ice Miracle's

Juli
 
Sommaren fortsätter med soliga och varma dagar. Eftersom jag inte är en strandperson tycker jag det kunde vara lagom med 20 grader...
 
Rolle gjorde i ordning vår balkong för ett tag sedan. Det blev "trätrall" på golvet och så gjorde han ett eget räcke (egen design). Han kan ju sådant! Det blev jättebra! Vi tillbringar ganska mycket tid där. Vi har ju ingen mysig uteplats heller, bara en ganska trist.... På önskelistan står en uteplats med utgång från köket. Och även en inglasad variant någonstans. Men än så länge får vi hålla till godo med balkongen, och det är inte fy skam!
 
Igårkväll tog vi varsin Mojito och lyssnade på musik.
 
Vi bjöd in lite kompisare en kväll (och det bästa var att de tog med maten!)
Mysigt att sitta kvar långt in på kvällen!
 
Jag har bestämt mig för att vila lite på semestern... Så efter lunchtid försöker jag lägga mig på balkongen och lyssna på en pod och sova lite middag. Jag har nu lyssnat på ganska många, typ 15st, de flesta väldigt bra! Flera sommarprat har det blivit. Har gillat bla Anders Hansen och Jonas Gardell.
 
Frukost på balkongen blir det också ibland! Sandra och Sebbe och hundar var här en vecka.
 
Annat som vi gjorde den veckan var bla ett besök i Lummelundagrottorna och lunch på Krusmyntagården. 
 
 
 
 
Vi firade också vår silverbröllopsdag!
Sebbe och Sandra närmast och sen är det mina föräldrar längst bort
 
Farmor o Lasse
 
Fannie och Tommy
Rasmus anslöt senare och Rolle fotograferade!
 
Den goda tårtan som Sandra och Sebbe fixade!
 
Vi var också och åt pizza i Nisseviken. Deras pizzor är lite extra! Inte som vanliga pizzor. Mest vegetariska och supergoda. Miljön är också perfekt! Vi cyklar ner dit ibland. Vi har även varit dit med jobbet. Ska cykla med kompisar i veckan också. Rekommenderas! De har såklart annat än pizza, men som sagt mest vegetariskt.
Pizza med bla tryffelmajo, rostad svamp mm
 
Utemiljön är fantastisk. Solnedgångar utöver det vanliga. Men denna dag var lite kall!
 
I present av våra barn fick vi en middag på Warfsholm. Också ett väldigt mysigt ställe. Pensionatet byggdes på slutet av 1800 talet och är i gammal fin stil. Det ligger ju fantastiskt på en halvö. God mat också förstås! Som ungdom var vi ofta där och badade efter fotbollsträningar och matcher. De har även väldigt fint julbord.
 
 
Mysig pub. Bakom finns biblioteket.
 
Här är det mysigt att sitta på den lite kallare årstiden
 
 
 
Bron från hamnen ut till Warfsholm. Längst bort i bild ligger pensionatet
 
På tal om fina ställen att äta och fika på. Vi gillar ju Warfsholm men det är ju ändå lite dyrt där (deras dagens är prisvärd). Våra andra favoriter är Panget (Holmhällar) och Rökeriet i Katthammarsvik (där är vi året om). Ardrebo är även en favorit. Något som man kanske inte tänker på är Bargarns i Hemse. De har en fantastisk fin trädgård!
Det blev ingen bra bild eftersom jag inte ville ta kort på okända människor åt andra hållet. Men de har fina blommor, riktigt mysigt! Rolle och jag tog en fika där en dag.
 
En valpträff för Nessies valpar har vi haft. Det kom fyra valpar. Jättekul att träffas! Några av valparna har även varit här och hälsat på. Jättekul! Nästa valpträff är planerat till augusti.
På träffen försöker vi bara umgås och prata och träna valparna på lugn o ro. Deras inställning till att träffas ska inte vara att busa eller träna (mer än lydnadsträning som att gå runt med matte/husse mm).
 
Luna kunde inte komma på träffen men har varit här en annan dag
 
Nora och Selma
 
Eva-Britt och Troja
 
Milton
 
Elli
De har lite stora öron! Jag tror de växer i dem. Och man tänker inte på det i verkligenheten, det blir lite så på bilderna när de ligger/sitter på ett speciellt sätt.
Trevliga och fina valpar!
 
Lite hundträning har det blivit trots värmen.
Vi blev inbjudna till Ola och Pia på en träning med lunch. Perfekt med färdigt upplägg och lunch!
Ola och Sissi
 
Pia med Ilse
 
Ylva med Lykke
 
Sussie och Saga
 
När vi tränade för Mark i Småland så lärde vi känna två Norskor (som bor i Sverige). Vissa personer klickar det med direkt och det gjorde det med dessa. De kom till Gotland och vi träffades och tränade! Vi har fler planer med dessa tjejer!
 
Ylva bjöd på fika vid sin damm efter träningen!
 
De i vår träningsgrupp som ville/kunde åkte till Uppsala för en träningsdag. Vi åkte mitt i natten med båten och kom fram tidigt på morgonen. Då körde vi till Uppsala och åt frukost på ett hotell. Sen hade vi träning hela dagen med lunchuppehåll. Och kom hem mitt i natten igen... Lite tufft med sovningen men man fick sova nästa dag! Rolig men varm dag!
 
 
 
 
 
Maries Victor
 
Indie
 
Jakt mitt i sommaren har det också blivit! Jag blev medbjuden på skyddsjakt på duva med min valpköpare. Det var väldigt varmt och vittringsförhållanden var så svåra i säden så hundarna fixade det inte. Verkligen svårt. De måste hamna någon cm från fågeln för att få den. De apporter som hamnade i skogen gick bra däremot. Tyckte inte de var speciellt duktiga och lydiga heller... bra erfarenhet men något att tänka på.
 
 
 
Årets WT har också gått av stapeln. Vi hade det som förra året på Ekeskogs gård hos Ronny. Jättefina marker (fast inte samma marker som förra året) och så bra att det finns restaurang och boende, bra parkering mm på gården. Jättebra dag. Jag startade endast Nessie (elit). Nog så jobbigt att döma en klass och ha hand om hela provet ändå. Hon var verkligen duktig och slutade 2:a med jättefina poäng (sammanlagt 87/100). Jag blev väldigt glad eftersom det inte har funkat bra på träningarna med henne innan. Kanske jag skulle ha tagit det lite lugnt efter valparna och inte bara kört på.
 
 
Det var bröllop hos närmaste grannen (sonen) i början på juli. Ett riktigt Gotländskt bröllop med alla traditioner. Bla ska man ju gå och se på brud på kvällen. Och då bjuds det på salta kringlor och Gotlandsdricke. Det var kl 21 och då var det många som stod på gårdsplanen! Men prick 21 började det regna. Så då blev alla inbjudna till festlokalen i stället. De hade gjort i ordning ladugården så himla fint! (inte länge sedan de hade djur där!). Det blev en jättetrevlig kväll med prat och skratt och det gick nog åt lite dricke... Ingen gick ju hem heller eftersom vi var inbjudna i festlokalen. I vanliga fall går ju alla som är bjudna på festen in och fortsätter efter brudvisningen. Men nu var ju alla inne... till slut fick någon tacka i en mikrofon så de kunde fortsätta bröllopsfesten!
 
 
 
 
 Vi tyckte de kunde låta bli att iordningställa allt så kunde vi i grannlaget ha det som kvarterskrog under sommaren. De hade ju en bar och en bra musikanläggning hörde man (min säng vibrerade fortfarande kl 4 på morgonen av musiken).
 
I början på juli hade vi vår årliga träff med min klass. De flesta har gått i samma klass från lekis-9:an. Så härligt gäng! Vi borde ses oftare säger vi alltid!
 
Killarna grillar som brukligt!
 
 
 
 
Dessa fantastiska människor!
 
Jag sa just till Rolle "vart tar den här sommaren vägen?". Det känns som dagarna bara går... Jag kan bli lite rastlös när vi inte har inbokat resor och andra gjejer. Men upptäckte nu att det händer ju lite grejer ändå... vi har ju varit på lite fastlandsresor förstås och lite annat smått och gott.
Och i september ska vi ju till Finland på VM.

Lite turistande i vår egen stad blev det dock häromdagen. Så fint alltså!
 
Fiskargränd med Domkyrkan i bakgrunden
 
Visby-rosornas och ruinernas stad