Ice Miracle's

SM SM SM

Sandra och Lucy är i Hudiksvall på agilitytävlingar denna helg. En tävling för klass III ekipage med 8 starter (fyra i hopp och fyra i agility). Sandra vill ju gärna vara med på SM i sommar men det har fattats en SM pinne i hopp och en i agility för kval. (För er som inte vet så är det så att för att få vara med på SM måste man ha 8 sk "SM-pinnar". Fyra i agility och fyra i hopp i den högsta klassen, III. Det innebär att man placerat sig bland de 15% bästa i ett lopp). Det första loppet igår var agility. De slår till med vinst och SM pinne direkt! (det har varit ett 40 tal startande i Lucys klass). Sen kör de nästa agilitylopp och då blir de 2:a med SM pinne igen! Nu behövde de ju inte fler men man kan ju ta hur många SM pinnar som helst! Sedan var det då dags för hoppklassen. Lucy går felfritt men de har ett litet strul på banan och tiden tickar ju då (räcker ju med en hundradel) så det blir 7:a och de 6 främsta får SM pinne... Ett nytt hopplopp som går jättebra men då blir det ett missförstånd så de får en vägran och 5 fel...

Idag söndag ny tävlingsdag och Sandra hoppar över det första agilityloppet. De har ju sina SM pinnar där och hon är ju champion i både hopp och agility. Hon tänkte att hunden kanske blir trött efter resan och alla lopp och det är ju i detta läge hopp loppet som är viktigast! Agilitylopp nr 2 kör de i alla fall och kommer 3:a med ytterligare en SM pinne!
Sen är det då dags för första hopploppet. De kör så det ryker, placerar sig 3:a och är klara för SM!!!! De struntar då i sista loppet och ger sig i stället iväg mot Nynäs för att hinna med båten hem i kväll!

Härligt! Härligt! Vilken hund Lucy är! Och vilken förare Sandra är! GRATTIS!!!!

Grattis även till Thomas och Jesse som också blev klara för SM! Och tack till Gunilla för att Sandra fick åka med!

SM pinnar kan man ju ha hur många som helst. Jag såg på kvallistan att det fanns folk med 20-30 SM pinnar! Så många tävlingar i klass III har inte Lucy gjort i hela sitt liv knappt.... Och man får ju inte pinne i varje lopp så hur ofta tävlar vissa? Det har vi vare sig tid eller råd till. Fannie och Sandra har ofta klagat på att de har så få tävlingar så de måste prestera på dem för att nå championat, SM och uppflyttningar. Men det har ju gått bra ändå! Även Fannie och Micco var ju kvalificerade till SM på Öland. Tyvärr skadade han ju sig i veckan innan men vi var där ändå men det gick ju inte så bra. Visade sig ju sen att han hade typ "ryggskott".


En sommarbild i vår trädgård på Sandra o Lucy

Här hemma har det varit lite lugnare i helgen. Årsmöte i fredags och promenader och lite träning. Tränade platsligg med skott med Nadja idag men det gick inte så bra. Hon for upp och trodde Fannie skulle kasta något. Förra gången låg hon bra men nu trodde hon ju att det var jaktträning. Jag visste att jag skulle få det problemet. Ingen fara, jag la ju bara ner henne igen men hon var väldigt laddad. Låg och viftade på svansen och var uppjagad. Bara att träna vidare....


Sussie och jag var i Kvarnåkershamn med hundarna igår. Två mycket oklippta flattar...

Veckan som kommer är Sportlov. Ska se Rasmus spela Krullis cup och i helgen firar vi Sandra som fyller 18 år!

Ha det bäst!