Ice Miracle's

Fantastiska helger
Vilka fantastiska hösthelger det har varit!!

Förra helgen (torsdagen) åkte Maria och jag och mina hundar och hennes Indie till Uppsala. Vi bodde på Scandic.
På fredagen hade vi en fantastiskt träningsjaktdag på Långtora i Enköping.
 
 
 
Vi började med lite fika och planering inomhus. 
 
Det blev en heldag där vi hade retrievers först. Det var Maria och jag och så Helena och Fredrik som bjudit dit oss. Jocke hete killen som var med som skytt och jaktledare. Svår terräng och mycket fåglar! Men väldigt roligt och utmanande!

På väg ut!
 
Maria och Helena med kullsyskonen Indie o Elda
Nessie
 
Indie
 
God lunch blev vi bjudna på!
 
Och så blev det spanielträning! Jag fick så bra hjälp av Jocke. Jag har ju haft problem med Malva de sista två veckorna (troligen mycket längre, men jag har märkt det de sista två veckorna....). Hon har tagit mark av mig och styrt lite riktining och tempo mm
Jocke såg direkt vad som var fel och vi kunde hitta tillbaka till vårat vanliga samarbete. Det krävs såklart mer träning, men ett stort steg i rätt riktning! Vilken toppenkille!
Efter en heldag var det bara att åka hem till hotellet och duscha för att sedan åka på middag hos H och F. Rolig dag och kväll!!!
 
På lördagen skulle Maria starta på SGL:S field trial på Långtora. Jag hade inte anmält i tron att jag skulle kunna efteranmäla efter träningen (övriga prov har annonserats som ej fulla). Men det var fullt och jag och Nessie blev picking up ekipage i stället. Jättekul att få följa tävlingen på nära håll och höra vad domarna sa i radion...
Vi gjorde några eftersök och det gick bra med Nessie. Hon jobbade bra och vi hittade vilt. Marias första vilt blev en hare!!! Lite kul för en kaninhund som är på fasanjakt!  Sedan fick hon tyvärr bryta för domaren var inte nöjd med fotgåendet, jag tyckte inte det var så farligt. Han låg på lite men Maria brydde sig inte och han höll sig där. Nessies fotgående är sämre så jag är glad att vi inte startade!
 
Efter provet tränade jag Malva lite igen. Det "kryllade" av vilt så jag bytte mark. Man vill ju inte att hunden får en stöt var tionde meter eller så...

Middag på hotellet och i säng efter ytterligare en heldag ute.

Nästa dag körde jag till Strängnäs och startade Malva på spanielprov. Jag hade som vanligt startnr 1 och gick då med 2:an. Det började med ett jättelångt släpp i skogsterräng med mycket stenar och stockar. Det var svårt för mig att gå där med min fot. Malva låg på och vi kämpade. Men hon gick fint. Jag var totalt slut och genomsvettig när vi gått klart för första domaren.  Sen gick alla startande i nummerordning tills det var min tur hos nästa domare. Blev igen ett långt släpp innan vi fick stöt och apport. Malva belönades med CK och 3:e placering!!! Jättekul!
 
Så här såg det ut eller också stora stenbumlingar. Man vill ju då titta ner vart man sätter fötterna. Samtidigt vill man titta på hunden hela tiden... samt hålla redan på vart man ska!
 
Firade lite på en jättemysig restaurang vid vattnet i Strängnäs. Maria mötte upp där och sen tuffade vi till båten.
 
Nessies uppfödare och två kompisar till dem var här en hel vecka. Och hade sammanlagt 17 hundar med sig!!!!
Vi sågs ju inte hela veckan precis. Man har ju ett jobb att sköta också... men två träningar och en jakt sågs vi på.
De har ju Abbies kullsyster "Bossing"!

Middag här och då fick Nessie  champagne och blommor för sitt championat!
 
En härlig resa till Hälsingland och Fannie och Tommy med hundar hade vi. Fyra finar dagar med promenader och mys!
 
Frukost
 
Gröntjärn
 
Ljusnan
 
Sannaleden
 
Sannaleden, Ljusnan
 
Promenad
 
Blacksås naturreservat. Detta är vid den fantastiska utsikten! Tyvärr såg vi absolut ingenting pga att det kom dimma.... men en fin promenad var det!