Ice Miracle's

1:a advent




Redan första advent! Jag älskar adventstid och tycker det är så mysigt. Dock har ännu ingen större julkänsla kommit men det är väl mest vädret det beror på. Fast jag är glad om snön kan vänta för det är så mycket lättare med hundträning och promenader i detta vädret! Nu är det ju däremot värsta stormen men ganska mysigt när man är inne! Jag har varit ute mycket idag också. Först var jag ute på promenad med Enya, Nadja och Lucy. Sedan tränade jag Enya och Nadja lite tillsammans. Jag brukar försöka göra det åtminstone en gång i veckan. Skickar på lite olika linjetag/närsök åt lite olika håll och sådant. Det har fungerat jättebra med Enya redan från första början. Hon sitter lugnt och ser när Nadja jobbar. Idag hittade jag en bra stenmur som jag körde över. Enya är verkligen spänstig och hoppar högt över.

Det var julskyltning på Hemse idag och jag brukar inte gå på sådant men idag hade jag tänkt åka upp med Enya för lite träning på eftermiddagen. Fannie hängde med och Teia och Micco. Enya kom ju in i en spökperiod för någon månad sen och det finns ännu kvar det här med att skälla på folk man möter (även hundar). Hon har ju varit med i olika miljöer sedan hon var liten men detta kom ju som sagt senare. Hon gillar ju folk och hundar men det är ofta just när hon får syn på dem som hon skäller. Nu har jag haft med henne lite när jag handlat på Hemse så nu känner hon igen situation och brukar inte skälla på folk. Hon skällde dock på en hund i dag som såg "mystiskt" ut men inte övriga hundar. Däremot kan hon skälla på promenader om man möter någon i skogen (som vi inte gör så ofta).

Jag har även hunnit med ett litet träningspass med Enya till där jag körde lite olika tecken.

Igår var jag och Marie ute och gick med alla hundar och sedan tränade vi med Ace och Enya. Det gick jättebra och jag är sååå nöjd! Hon är ju van att vara i många olika miljöer. Även med mycket hundar som agilitytävling och sådant. Då har jag inte tränat något eller bara "stadga" som sitt kvar och gå vid sidan och sådant. Jaktträning har hon inte varit med på. Däremot har jag tränat några gånger med EN annan person och det har gått jättebra förutom när jag träffade Signe en gång... Då var hon alldeles för speedad men det var tyvärr inte så bra förberedelser så man får skylla på det!

Förra helgen var Nadja och jag med på en heldagskurs i jakt med Erik som ledare (SSRK:s regi). Jättetrevligt och dessutom bjöd han alla kursdeltagare (8st + 2 åhörare) på mat! Det borde ingå i alla kurser...
Och så vann äntligen Hansa/Hoburgs a-lag i innebandyn så det var en rolig helg! Man hade däremot ont i händerna när man kom hem av allt klappande!

Annars flyter allt på med jobb och hundar som vanligt. Jag gick en kurs med jobbet på en lördag (!) som tur var en rolig utbildning så dagen gick snabbt! Det var på Friskis och Svettis och heter Röris. Motion fick man ju på köpet.


En gammal bild på mina underbara hundar!