Ice Miracle's

SSRK aktiviteter
En hel del händer inom SSRK! Jag har varit i Upplands Väsby på funktionärsträff en helg. Det var en givande och rolig helg! Vi bodde på Scandic och man behövde inte gå hungrig i alla fall!
 
 
Fikat!
 
Vi har även haft en jaktträningshelg för Anders Carlsson och Mirjam Axner här på ön. Det var ca 27st anmälda till helgen! Alla kunde dock inte ha hund med sig. Jag var i Anders grupp (fortsättningsgruppen) och vi var 6st. I nybörjargruppen var det lite fler. Jag tyckte helgen var riktigt givande med mycket bra tänk. Jag är helnöjd med kursen. Däremot är jag inte nöjd med mig själv för Enya gjorde ett jättebra jobb på lördagen och söndag fm men på söndag em blev det för mycket för henne med svåra övningar och långa avstånd. Där borde jag ha insett att hunden var slut och satt in henne i bilen. I stället belv det för mycket för henne och det blev för svårt och hon "ballade ur". Hon var ju yngst i gruppen och gjorde samma moment som äldre elithundar! Helt och hållet mitt fel. Men det är lätt att bara köra på med en duktig hund.
 
Fortsättningsgruppen
 
Cattis och Prilla får instruktioner av Anders
 
Lunch i det fria
 
På lördagkvällen var det även middag men lite snack.
 
Framöver har vi en provledarutbildning på fredag för de som redan är provledare inom jaktprov... Det är ju nytt nu att man ska uppdatera sig inom 5 år hela tiden. Hoppas på en givande dag i alla fall. Sedan är det ju jaktprov i helgen. Jag har anmält mig även om Enya inte är klar för ökl... det är ju ändå hemmaplan. Det är ganska få anmälningar till provet då det ju varit snö och dessutom legat is på alla sjöar så ingen har ju kunnat träna något i vatten precis. Nu har jag i alla fall tränat vatten med Enya en hel del gånger.... Men på provet blir det första gången hon går på en dold vattendirigering. Jag har ju endast visat henne alt, skickat på ett ställe hon varit på innan på en markering. Det ska bli intressant....
 
Sedan så har jag även anmält henne till SSRK:s utställning här i maj.... Hon kan ju inte få annat än det sämsta... men de ska ju ställas ut eller exteriörbeskrivas och helst vill man ju göra en beskrivning bara. Tyvärr har det varit stora svårigheter att få tag på någon. Det finns ingen på ön och svårt att få tag på någon just när man ska till fastlandet i något ärende. Att bara åka för en beskrivning blir ju väldigt dyrt... då är det ju bättre att ställa ut för 250kr eftersom man ju även är medlem. Jag har inte övat utställning en enda gång, måste kanske göra det också? Det har inte blivit av eftersom jag inte tror vi har någon större karriär att se fram emot!
 
Övrigt:
 
Annat roligt att se fram mot är att i nästa vecka kommer "Bertilssons" från Skåne. Marie och Jonas och hunden Blix. Vi hoppas på mycket hundsnack, promenader och utflykter. God mat och vin...
 
Just nu är Sandra hemma på Gotland på besök med Lucy och Milla. I morgon är det agilitytävling i Visby och där ska Sandra och Lucy starta. Jag ska följa med och titta. Det ska bli kul! Lucy missade ju årets SM pga att det fattades en ynka SM pinne av 8. Hon var ju halt från september. Vi sökte veterinär, röntgade, hon gick på smärtstillande, vilade osv osv men ingenting hjälpte. När Sandra flyttade till Stockholm sökte hon en ortoped på hundar på ett stort djursjukhus. Där ville de öppna benet och titta vad som kunde vara fel. De skulle ha 25 000kr för det! Då kontaktade vi en erkänt duktig kiropraktor vid namn Eva Solstrand i Farsta. Hon sa att hon kunde titta på hunden och tog 600kr för det. Hon sa även att hon skulle säga direkt om hon kunde hjälpa hunden. Hon kunde det och Lucy blev bra efter ett besök... Det stärkte bara min uppfattning om att när det gäller hältor så ska man undvika veterinär (om det inte är benbrott, tagg i tass osv) och i stället söka kiropraktor. Det har alltid funkat för oss förut men det finns ju ingen på ön. Nu har jag bestämt att händer detta igen på någon hund är det bättre att åka till Eva på fastlandet. Det blir billigare i längden och bättre för hunden. Lucy har haltat på vänster fram och det var även det benet de ville öppna. De hade inte hittat något eftersom problemet satt i höger bak.... Hunden kompenserar ju med sitt motsvarande ben. Det är en jäkla skillnad på 600 kr och 25000 kr...
 
Även Teia är ju sjuk. Hon har fått någon konstig sjukdom med sår på kroppen. Så även hon missade ju SM. Det fattades två SM pinnar. Surt. Hon mår bra nu men äter ju medicin (dyra!).  Hoppas det går åt rätt håll nu.
 
Sandra var ju även hemma en sväng efter påsk och hälsade på. Då blev det en promenad med alla hundar och båda mina döttrar. Även Sussie och Ninja följde med.
 
 
Vi har varit på besök på lammgård med jobbet här i Havdhem. Grannen har ju också lamm, så härligt!
 
 
Rolles chef hade fest med god mat! Det blev bad under kvällen, jag avstod dock badet!
 
Men det fanns andra som hoppade i!
 
Våren är i alla fall här!
Trevlig Valborg alla!