Ice Miracle's

Malva 5 mån
Idag blir Malva redan 5 mån!
En sådan härlig valp! Hon är väldigt mjuk, men med en hård kärna märker jag om det är något hon vill!
Jag tycker träningen går bra! Hon är väldigt läraktig och duktig! Men spanielsöket är ganska svårt... Jag har varit hos Morgan och fått hjälp med hur jag ska göra. Men sen hade jag lika förbaskat missförstått någon detalj så det blev lite fel även om det inte var katastrof. Det är ju väldigt enkel valpträning än så länge. Hon lär sig hitta bollen nära framför mig i motvind typ.
Jag blev korrigerad sist vi sågs! Morgan är väldigt duktig. En verklig hundmänniska som ser allt och har bra lösningar. Ganska svår träning för mig som inte riktigt vet "vart vi är på väg". Men väldigt roligt och inspirerande!
 
 
Morgan med mamma Aggie och halvbror Bruno sist vi sågs!
 
Tror att Malva har stora chanser att bli riktigt bra! Tyvärr kan jag nog med min okunskap sabotera det lite men inte mycket att göra åt! Jag tror jag håller henne lite hårt och det kan ju straffa sig i det självständiga arbetet. Men jag känner att jag måste göra så för att ha en rimligt chans att klara av henne. Morgan satsar mer på att Lily bara ska gå som en duracellkanin, men han har ju kunskapen och naturligare dominans om det behövs.
 
Det vi tränar annars är ju dirigeringstecken och närsök. Sitt o ligg stanna kvar. Inkallning och stopp på pipan. Lite gå vid sidan. Förutom de "vanliga" sakerna som kloklippning, åka bil och sådant. Men allt fungerar så bra i vardagen nu så jag tänker inte längre på det som träning.
 
Jag är så förtjust i hunden! Hon har inte miljötränats eller varit på något speciellt ställe. Hon har varit med hemma hos folk på middag och då är hon så duktig! Sen har hon ju varit med på många träningar men då sitter hon i bilen och får komma ut lite och kissa eller möjligen mingla i kaffepausen en stund. Helt plötsligt skulle jag bo över hos Leila när vi hade träningshelg och då hade jag alla hundar med. Hon var så duktig på kvällen och låg bredvid mig i soffan när vi satt och snackade. Hon sov hela natten i min säng vilket hon tyckte var MYSIGT! Även Nessie och Enya sov i sängen förstås. Tur att det var en bred säng! Mina hundar sover alltid i sängen när jag reser bort! Annars sover labbarna nere och Malva än så länge bredvid min säng.
 
Sedan åkte jag till fastlandet och tog med henne. Hade egentligen bokat att hundarna skulle sitta i bilen men det blev ju så dåligt väder så jag tänkte att Malva skulle bli sjösjuk och rädd i bilen så jag bokade om och tog med henne upp. Hon som aldrig varit i något sådant sammanhang låg fint på sin filt och sov eller gnagde lite på sitt ben. Hon blev lite sjösjuk och ställde sig upp och kräktes men sen var det inget mer. Det var flera hundar (vuxna) som skällde och höll på. Gjorde utfall om någon gick förbi osv vad gör folk för fel med sina hundar? Malva som aldrig varit i den situationen var helt lugn och cool.
Vi bodde hos Sandra och det gick också bra.
 
Behöver jag berätta att jag är jaktspanielfrälst?
 
Malva 5 mån