Ice Miracle's

Agilitytävlingar dag ett - rivardagen

Idag har det då varit agilitytävlingar på Visby BK. Teia startade i hoppklass II och gjorde ett jättebra lopp. Rev tyvärr ett hinder på slutet (vi såg på filmen sedan att hon snubblade till innan hindret) och kom då 4:a med 2 sek bättre tid än vinnaren som var kullsyster Kaiza som därmed tog sin andra pinne i hopp II:an, grattis!
I agiltyklassen upprepades det hela för Teia med ett toppen bra lopp och sedan ett rivet hinder på slutet och då blev det en 3:e plac med nästan 3 sek snabbare tid än vinnaren...

Lucy gjorde ett fint agilitylopp i klass III men även hon rev ett hinder på slutet. Hon blev då placerad 8:a. Det måste ha varit en svår bana då 28st av 38 startande diskade sig i mediumklassen!
I hopploppet blev det samma sak där, ett rivet hinder på slutet och en 22:a plats. Utan rivningarna hade det blivit bättre placeringar med tanke på tiderna.
Surt sa räven...

Sen har vi då "gamla Bettan" dvs Nadja som plötsligt var anmäld till lagtävlingarna med laget "Sista minuten" med Fannie. Nadja tränar inte så mycket agility, har väl tränat två ggr sedan sist hon var med vilket var i mars. Lag är ju dessutom klass II och Nadja är ju en klass I hund. Det började med agilityloppet och Nadja hon går minsann felfri! Laget kom 5:a av 17 lag och var en sek från SM pinne!
I hoppet fick Nadja syn på nummerskylten bredvid slalom och stack dit och tänkte apportera den... i övrigt gick hon bra men fick ju då 5 fel + lite tidsfel för det tog några sek för Fannie att övertyga Nadja om att skylten skulle stå kvar... det var inte de vanliga skyltarna utan dessa såg mera ut som en liten skål vilket Nadja tyckte verkade intressant! Laget kom på 8:e plats av 19 lag.
Jag beundrar Nadja som jobbar på bra med sån liten träning och dessutom är det ibland Fannie och ibland Sandra som har kört henne (även jag har ju varit där och provat. Tex vann ju Nadja och jag KM för några år sedan!). Hon fick träna en liten stund i tisdagskvälls, det är allt inför denna tävling. Inte rätt mot hunden egentligen men ingen hade heller några förväntningar på henne och så märker ju inte hunden om det blir fel, bara att köra vidare och se glad ut!

Sedan gick ju då syster Kaiza och vann agilityklass I med pinne också. Vilken härlig dotter och syster Lucy och Teia har! Grattis!

Även grattis till andra vi känner som det gått bra för, ingen nämnd ingen glömd!

På kvällen har Nadja och jag kört ett liten träningspass med några dirigeringar på land och vatten. Gjorde lite höger, vänster, ut i vattnet vilket var ett tag sedan och det gick bra. Sen var Rolle och jag ute och gick med Nadja och Lucy och vi höll aldrig på att komma hem för vi träffade bekanta som gick, cyklade, stannade med bilar osv mycket folk i rörelse i kväll!

Tyvärr kan man snart inte kalla detta fotoblogg som meningen var. Jag glömmer hela tiden att ta kort...