Ice Miracle's

Semester!!!!
Sex veckors ledighet ligger framför! Känns bra! 
 
Vädret fortsätter att vara toppen (även fast det behövs regn).
Midsommar firade vi i vanlig ordning i Vamlingbo. Nore fiskeläge. Vi har husvagnen där. Mysigt och avkopplande. Snacka med folk. Ta en cykeltur med hundarna och ta det lugnt. Det är så mysigt på midsommaraftons kväll med lite gitarr och sång i partytältet när det blivit mörkt. 
Lunch på "Panget" som vanligt.
 
 
 
Några var fast beslutna att se Sveriges VM match. En 6 m mast och ett bensindrivet elverk fixades!
 
 
 
På söndagen hade vi släktträff i Hejde bygdegård. Det var jag och mina kusiner Pernilla och Eva som fixade detta. Med anledning av att vår kusin (egentligen A-kusin som det heter här på Gotland, dvs pappas kusinbarn) från USA kom hit för första gången tillsammans med sin man! Vi var ca 80 personer! Väldigt rolig dag och det var såklart extra roligt att träffa Julie och Ray för första gången! Det var även flera andra som jag inte träffat innan.
 
Min farbror Evert och min pappa (naturligtvis med slips i Estlands flaggas färger)
 
Det obligatoriska gruppfotot!
 
I måndags var vi i mitt föräldrahem och tittade. Julies farfars föräldrar bodde där ett tag när de flytt från Estland under andra världskriget så hon tyckte det var roligt att se. Även hennes farfars syster bodde ju där (min farmor).
 
Här står jag, Pernilla, Julie och min pappa på trappan!
 
Igår hade mina föräldrar och jag och Rolle middag för Julie och Ray och min kusin Pernilla med man och son. Trevlig kväll som slutade väldigt sent... vi såg lite film också. Min pappa har väldigt mycket film från förr. Min barndom, alla bröllop och kalas. Pernilla var ju med på lite filmer såklart!
 
Tidigt i morgon åker vi iväg mot Nynäshamn för att fortsätta till Estland. Vi ska vara borta en vecka. Det är jag och mina föräldrar, Pernilla med man och son, Eva med familj och så Julie och Ray. Vi har alla varit i Estland innan förutom Julie och Ray. Min farmor kom från Estland. En ö i storlek som Fårö som heter Ormsö. Jag har varit där tidigare och då var Rolle med också. Det blir såklart första gången för Julie och hon ska då få gå i sin farfars fotspår. Hoppas på en rolig vecka!
 
Längre fram i sommar ska jag åka två veckor till England (Yorkshire) med tre kompisar och våra hundar. Vi ska träna och jaga. Det ska bli kul! Och så får vi besök av våra vänner från Skåne. Och en hel del annat!
 
Skyttet på måndagar är slut. Vi fortsätter på måndagar med kompisar i stället. Det är väldigt kul!
Jag skjuter lerduvor med Jesper som coach
 
Jag har även haft en valpkurs under våren med några väldigt lovande valpar och deras förare! Kul! En dag hade Morgan och jag en apporteringskurs för spaniels. Väldigt rolig och trevlig dag!
Jag berättade bla om mitt sätt att lära in apport. Dvs att aldrig låta hunden apportera innan den vet vad den ska göra med apporten. Det blev en ahaupplevelse för många. Jag visade med mina hundar. 
När vi sedan jobbade med deras hundar visade det sig att de flesta hade problem med avlämningar. Det var egentligen bara två som hade korrekta och de har gått valpkurs hos mig. I övrigt väldigt trevliga och bra hundar.
 
Jag med Enya och Malva på kursen. Foto Marina L
 
Det konstiga är att nu på sommaren när dagarna är långa och ljusa och man är lite mer ledig så har jag absolut ingen tid för hundarna. Det är träffar hit och dit. Smörgåstårtor och grillningar. Jag har mer tid för hundarna i mörkaste december! Hur kan det bli så varje år? Det är galet vad mycket det är just nu! Varje minut är precis uppbokad. 
 
Smörgåstårta nummer 2 på kort tid. Med bästa arbetskamraterna!
 
 
 
Jag och Rolle åkte ut till husvagnen där vi har cyklar också. Vi cyklade med hundarna och vid en fiskebod träffade vi lite bekanta! Så roligt! Bla Rolle som jag känt sedan 80 talet och min Rolle har känt honom typ hela livet! Rolig kväll!