Ice Miracle's

Valptest

I tisdags var jag hos Gunilla och gjorde valptest med hennes valpkull. Det var en mycket trevlig kull där valparna var precis så som man önskar, frimodiga, nyfikna och pigga på lek! En sådan här test säger ju inte så mycket ändå då någon valp kan ha lite "otur" och vara trött precis när det är hans tur eller något sådant. Ofta brukar uppfödaren redan innan veta viken valp som är si eller så. Men lite kul är det i alla fall! Jag har nu testat ett antal kullar + sett på när mina egna kullar testats (genom ett fönster...). Det är ganska kul att ha sett många valpar i denna situationen! Det bör poängteras att detta är inget test där man skrämmer valparna utan uppfödaren bär in valpen i ett okänt rum och lämnar den där. Sedan kommer testledaren in i rummet (som är okänd för valpen) och så ser man hur valpen reagerar. Tar den kontakt med den okände personen? Och sen gör testledaren lite roliga saker som leker med boll, kampar med trasa och sådant för att se om valpen är "med på noterna".


En av de otroligt söta valparna!

Igår var jag i Visby hela dagen med jobbet och lyssnade på föreläsningar. Vi var väl ca 500 personer (alla som jobbar i förskola) i Säves aula. Det kändes som jag hostade hela tiden. Jag var dock inte ensam då det hostades överallt i lokalen...Parkeringsplatserna räckte absolut inte till så trafikpolisen eller lapplisan eller vad det heter tjänade in stora pengar i alla fall.... jag klarade mig undan böter som tur var. Man kan göra roligare saker för pengarna! Det konstiga var att "lapplisan" stod och sa att man inte fick parkera på gräset för det fick man inte och kunde kanske blockera om något stort fordon skulle förbi osv bla bla och så fick folk böter. Men sen sa hon till dem som fått böter att nu kunde deras bil lika bra stå kvar där den stod då de redan fått böter???? Hallå! Straxt innan fick de böter för att bilen stod dumt till men efter den fått böter kunde den plötsligt stå kvar????? Detta fick jag inte att gå ihop.

På kvällen var det jag som hade hand om årets sista öppet hus på klubben och det kom ingen i regnvädret som jag misstänkte... Så jag hade Nadja med och tränade lite. Funderar på att starta i lägre klass bruks till våren. Är lite sugen på att ta upp brukset igen. Nästa hund ska jag ju först och främst träna jakt med men blir det lite tid över funderar jag nog på bruks. Är lite trött på lydnad faktiskt. I alla fall elit lydnad som är lite väl petigt. Hade ju tänkt starta Nadja i ekl lydnaden men tappade intresset lite. Vi får se om det blir bruksstart till våren! Har börjat med lite kryp övningar för det momentet kan hon inte.