Ice Miracle's

Augusti
Redan augusti! Det var ju inte länge sedan man tänkte att "man har hela sommaren framför sig!".
 
Vi har varit på Tornerspelan på Grå gåsen i Burgsvik. Jag tycker det är så kul och mysigt. Annars är jag då inte så intresserad av hästar men detta är häftiga hästar och duktiga ryttare.
 
Denna bilden blev jag nöjd med! Just att man ser ryttarens blick!
 
 
 
Vi hade en sådan rolig kväll hos Anja och dom. Vi åkte traktor och vagn över Alvret och ner till Valar. Där har de en liten "bod". Det var hundar (Malva) och ungar, ungdomar och "källingar och gubbar". Vi grillade och hade det mysigt. Det kom några Stockholmare som satte sig och pratade. Vi hade det riktigt trevligt. De fick lift hem sedan och tyckte det var sååå spännande!
 
Vagnen lastas med barnvagn, grill mm
 
Strasse kör
 
 
Anjas hästar passeras!
 
Lite nyfikna kvigor
 
Fin kväll!
 
 
 
Med Malva flyter allt på. Hon är en sådan mysig och rolig hund! Hon blir duktigare och duktigare på att vara ensam på de olika ställena (köket, hundgården, bilen). Ibland känner jag att jag kanske ställer lite höga krav på henne. Hon är ju så liten och ska klara att vara ensam. Men samtidigt är man så låst om inte detta fungerar tidigt. Man har ju lite annat att göra än att vara med valpen också! Tror att det är viktigt träning också. När jag menar ensam är det utan människor. Det finns ju oftast en annan hund med. Men hon åker själv i egen bur i bilen nu. Hon måste ju öva även på det!
 
Lite nya saker jag har tränat med henne är att leta godis på gräsmattan (i motvind). Sitt på visselpipan och hon kan nu efter bara några övningar ge mig en boll som jag lägger på marken/golvet. Om jag rullar den hämtar hon den och lämnar den i hand. Känns bra. Men jag tränar inte så mycket "moment". Några ggr i veckan kanske. Jag ägnar mest tid på att "träna" det där andra i stället som bilåkning, mys och hantering och sådant.
 
Däremot känner jag att koppelträning skulle behövas. Måste tänka ut någon bra plan där...
 
Som hon känns just nu verkar hon vara en hund som är förig men kan nog bli het. Kan nog lätt bli stressad också om man inte tänker rätt. Hon är väldigt "vaken" och lättlärd. Lite "ängslig" tror jag i vissa situationer men egentligen inte i andra... Så väldigt fäst vid henne redan!
Snart 12v