Ice Miracle's

Valparna växer!
Valparna växer och fyller i morgon 4 veckor! De börjar så smått nu att upptäcka världen och tycker om att komma utanför sin hage för nya upplevelser.
 
Den enda killen i kullen kallar vi "Pirat" pga sitt svarta öga!
 
För de som aldrig haft en valpkull så kan jag säga att det är en upplevelse att följa de små liven från nyfödda till minst 8v! Detta är den 6:e kullen som föds hos oss och förhoppningsvis inte den sista!  Det är helt fantastiskt att se hur naturen fungerar mellan mor och barn. Hur tiken vet hur hon ska göra trots att hon inte gått i någon föräldragrupp! Valparna utvecklas så fort och framstegen är också roliga att följa. Kan bara säga ett ord FANTASTISKT!
 
Däremot är det ett fasligt jobb... verkligen mycket jobb. Det ska matas, bytas tidningar, kollas, avmaskas, klippas klor, vägas. Nu när de är 4v är det ju också väldigt viktigt att man umgås mycket med dem. Jag försöker ta en och en valp minst två ggr/dag. Det tar TID! Det är roligt tid men det tar TID. Ett fasligt passande är det också. Med tidigare kullar har jag ju jobbat hemma. Men nu är det webbkamera som gäller och lite olika folk som fått ställa upp när jag jobbar sent.
 
Nessie är dålig i magen för första gången. Hon fick ett märgben i hundgården igår. Det får hon ofta men detta var rått. Hon tålde nog inte det.... I natt hade hon "skitigt" ganska mycket kan jag säga. Inte roligt att börja med att städa upp det 6.00 på morgonen. Det var så mycket att göra i morse med den städningen + valpar så jag fick ringa och komma för sent till jobbet... och jag börjar 9.00 på onsdagar.
Nu i kväll har hon spytt hela kvällen. Hon tål inte ens vatten. Jag har tagit bort vattnet och nu får hon en liten slick 1 ggr/h med vätskeersättning som jag blandat. Hoppas hon repar på sig annars måste jag ju kontakta veterinär. Men hon är pigg för övrigt.
Det har varit lite spysjuka barn på jobbet och dessutom har valparna börjat bajsa på tidningarna (börjat och börjat, de har väl bajsat hela tiden men förut fixade ju Milla allt.) Jag lämnar WO till bajs och spyor på obestämd tid från och med nu.
 
Förutom valpkullen och Milla har jag ju Enya och Nessie. Dessutom har man ju något annat att göra förutom att hålla på med hundar.... Just nu känns min dag väldigt inrutad... jag vet precis vad jag ska göra från att jag kliver upp till jag går och lägger mig. Varenda sekund är inbokad. Jag får tänka på att förr hade jag det alltid så med tre barn hemma. Nu är det bara tillfälligt, tack och lov. Även om man gör roliga saker kan man bli trött!
Tors och Fre ska jag dessutom vara på jobbet straxt före 6.00. Får väl kliva upp fasligt tidigt. Slutar tidigt också förstås, 12.45. 
Rolle har ju dessutom jobbat i Slite i flera veckor nu. Han har åkt 5.15 och kommit hem 19.30, mån-lör dessutom. Det var äntligen slut förra veckan men nu skulle de plötsligt jobba natt där uppe 18-6. Så honom ser man inte mycket av! Han som jobbar bara någon km härifrån. Men det är deras firma som gör jobb där uppe. De är som tur var flera i bilen.
 
Allt för denna gång, ha det bäst!