Ice Miracle's

Milla

Lite hastigt så blev vi med valp i fredags! Sandra har ju planerat att köpa en valp när det nu inte blev några efter Lucy. Det var meningen att det skulle bli en från Danmark men det har bara blivit en tikvalp (och några hanar) och lite andra tråkigheter som döda valpar i de kullar vi har varit intresserade på. Men så hade vi tur att vi fick möjlighet att köpa denna valp! Det var bara det att hon var 8v nu till helgen så det blev lite snabbt att hämta henne. Sandra och jag åkte till Oskarshamn och där mötte uppfödaren Mia upp med valp och Yra (Millas mamma). Så tyvärr fick vi inte se övriga syskon men det var det alternativet som fungerade bäst. Det går inte att åka över dagen till Oskarshamn nu i januari och vi hade lite svårt att vara borta fre-sön med så kort varsel då man ju hade lite annat inplanerat också! Vi kommer väl att träffa syskonen på någon träff och tävlingar framöver. Brorsans familj har dessutom hus här på ön vad vi förstod! Kullen består av en trefärgad kille och tre tikar. Två tikar är trefärgade och den tredje är blue merle.
Vi tog bara valpen och hann prata en stund och sen åkte vi tillbaka med hemvändande färja. Uppfödaren kände vi till sedan innan så det var väldigt seriöst även om det inte låter så!

Milla heter Brainpool's Mind over Matter

Pappa är en svart/vit Amerikansk hane men han bor i Danmark och kallas Carson.  Han heter CA CH Rikadon Toven Bi All Means och har blivit lite populär bland "agililtykennlar". Jag har ingen bild på honom men kolla på denna länk. Han är jättefin!

http://www.kennelfoula.dk/Bi-%20Black%20kuld.html

Mamma heter "Yra" (Burningstep's Dragon Eyes). Henne hade vi träffat innan på en agilitytävling. Hon ägs och tränas av den flerfaldige SM vinnaren Eva Leandersson. Yra var bara två år vid parningen så hon har väl inte hunnit tävla så mycket (men några pinnar har hon).

Här nedan en bild på henne som vi tog vid terminalen


Yra

Hennes kullsyster "Inna" har däremot redan hunnit med en hel del som dubbelchampion och vinnare av U SM.

Kolla här nedan så finns en bild till på Yra + en film på "moster" Inna när hon tävlar

http://www.brainpools.se/Kenneln/Index.htm klicka på valpar

Pappa till Yra och Inna är den kände "Yes" (Brainpool's Master Mind, agility och hoppch) som även varit med och gett namn till alla valpar eftersom de heter något med Mind allithop. Sedan är Yras morfar "Monty" och det är en hund som vi ville ha med i stamtavlan.


Milla myser i Sandras säng


Milla


Sover med Enya och Teia

Milla är en mycket busig valp som biter på allt... Det är full fart! Det ska bli spännande att se vad det blir av denna lilla dam! Hon var näst minst i kullen och blir troligen small men kan bli medium också. Hon var däremot vildast (kaxigast var det visst, vilda var de allihop) så nu har Sandra något att bita i!


Bild på kullen stulen från uppfödaren. Hoppas det var ok... 5 veckor