Ice Miracle's

SM
Tredje året Malva kvalar till SM men tyvärr bara andra starten eftersom hon var sjuk i Leptospiros förra året. Inte många som överlever den sjukdomen (tror ingen på ön gjorde det då, det var ju flera fall), men Malva gjorde det!
Denna gång gick det i Blekinge på en jättefin gård med väldigt mycket fasaner.....
 
Här nedan kommer det en bildbomb från dagen. Bilderna är tagna av Lena Gunnarsson och Lars Sandin. Och någon är tagen av mig också.
Huvudbyggnaden
 
Alla går i samlad trupp efter de startande (som är två och två med varsin domare och några skyttar)
 
Murar och svår och tät terräng överallt (domaren på stenen!). Inte jag som för hund här på bilden.
 
 
Domaren förklarar vart Malva och jag ska jaga
 
In här ska ni gå säger domaren
 
 
 
 
 
Stopp Malva!  (handen är uppe på mig trots att Malva och jag inte ser varandra. Jag har även blåst stopp med pipan förstås). Första stöten för Malva denna dag.
 
Snygg apport lämnas över till domaren
 
Malva har lite dun i munnen från fasanen...
 
Ok, vi kör igen tror jag Malva säger!

Första släppet gick bra. Tät terräng. Malva gick fint, jag såg henne inte så mycket men jag såg vart hon var pga gräsets rörelser och hon följde mig fint i mina rörelser fram i terrängen och mina signaler. Två fina apporter som hon fick hörselmarkera vart de landade. Den första efter vi gått 6m kanske, lite tufft med en stöt så tidigt. Man vill ju helst att hunden jobbat en stund och gjort av med lite energi först...
Hon fick jobba en stund innan nästa stöt och apport. Och sedan en liten stund efter det. Jättenöjd!
 
Lunchpaus. Lunchen serverades utomhus och det funkade i det fina vädret!
 
På väg mot släpp nr 2 för den andra domaren
 
Kopplar loss för släpp nr 2
 
 
Dirigerar på apporten (domaren framför och tittar). Jag ser inte mycket....
 
Apport
 
 
 
 
Andra släppet börjar bra. Stöt och apport. Tyvärr ser varken jag eller Malva något pga terrängen och hon kommer helt fel. Jag dirigerar henne på domarens anvisningar. När jag ska kalla hem henne för att dirigera henne kommer hon löjligt sakta på inkallningssignalen... jag får vissla flera ggr.  Sedan funkar apporten bra, men det blev ju såklart minus där.
Vi jobbar vidare och hon får en stöt på andra sidan i högt gräs. Jag blåser stopp och hon sitter fint (fast vi inte ser varandra). Fasanen flyger väldigt långt iväg, de skjuter på den men jag vet faktiskt inte om det är träff.... Domaren säger att jag ska fortsätta jaga framåt (inte bry mig om fasanen alltså) och jag ger signal till Malva att vi fortsätter (vilket jag gjort många gånger tidigare). Men då väljer hon att missförstå mig och tro att det är apport.... så hon sticker mot där hon såg fasaen flyga. Jag får kalla tillbaka och hon kommer lika motvilligt tillbaka denna gång.... och därmed åkte vi ju ur tävlingen.
Varför hon gjorde så har jag försökt analysera. Tror det blev lite mycket för henne. Det var verkligen hur mycket fåglar som helst. Lyfte och sprang överallt. Även när hon skulle apportera stötte hon ju flera på vägen ut osv Hon är ju inte alls van med detta. Hon är ju van att jobba länge för att ev få tag i en... ofta blir det inget...
Jag får planera upp träningen efter detta och ta lärdom av det helt enkelt. Flera av toppförarna åkte ut tidigt, troligen pga liknande stresspåslag på hunden.
 
Jättekul att vi var fyra Gotlänningar på de 18 platserna för springer. Och att tre av dem var kullsyskon! Malva, Lily och Frans. Fantastisk bra kull! Även en fjärde i kullen är uppflyttad till segrarklass.
På cockersidan hade vi en Gotlänning och det var Pelle med Yo-Yo. De hade en silverplats för två år sedan och i år brons!
Malvas kullsyster Lily vann ju hela SM genom att vinna springerSM och sedan vinna över bästa cocker. Förra året var Lily 3:a och för två år sedan vann hon även då!!
Magnus som vann förra året med Ville fick en fin 3:e plats i år!
Gotland levererar!

 
Efter provet åkte vi till Boön utanför Karlshamn för en promenad. Sedan hem till vårat B&B för att äta och dricka gott i vår lilla mysiga lägenhet!
 
Boön

Vi bodde i ett B&B mitt inne i Karlshamn i gamla fina kvarter. De hade en stor innegård med en fantastisk trädgård och två lägenheter. Vi var de enda som bodde där och det var ju bra i dessa tider. Frukosten var serverad i galleriet med hembakt färskt bröd mm
Frukost

I vanliga fall är det ju ett SM hotell alla bor på med gemensam middag osv Men allt detta var såklart inställt pga Covid-19.
 
På söndagen fick man inte vara publik när cockrarna gick utan vi fick roa oss på annat håll. Det blev vandring med hundarna i Karlskorna skärgård.
 
Tjurkö med ubåt i bakgrunden!
 
I veckan blev vi bjudna på andjakt. Fin kväll med många hundar och skyttar. De enda som lyste med sin frånvaro var änderna... Abbie fick en apport...
 
 
Skönt att komma in i värmen och äta korv o bröd