Ice Miracle's

Trött...

Det är lite mycket nu...

Det har varit en hel del med jobbet. Dels så var vi arbetskamrater inne i Visby en kväll på Länsteatern och såg "Rampfeber" och det var väldigt roligt! Många skratt!

Sen har vi gjort lite utflykter med barnen. Vi var en dag på Gotlandsfärjan på Studiebesök och fick då besöka kommandobryggan och lite sådana platser som passagerare i vanlig fall inte får se. Det var riktigt roligt och spännande för både vuxna och barn! Mat på Max vilket uppskattades lite mer av barnen...

Taget med min mobil. Ni ser ju Domkyrkan där borta!

Sen så har vi varit på en lammgård på besök. Lammen var ju väldigt tama och vana med barn, särskilt "nappungen".



Sen så har både Genuskurs och psykosociala skyddsronden fortsatt så det har varit lite kvällar med jobbet!

Förra helgen var det valpträff för Enyas kull hos kennel Sjustad i Småland. Alla sju valparna deltog! Väldigt roligt!
Enya och jag åkte båten på lördagmorgon eftersom det startade vid 12.00 tiden och vi kom lagom fram då.

Vi begav oss då ut till Bacchus (en i kullen) och Arracs (deras gamla jaktlab) hem och skulle träna på hans familj marker.


Bacchus

De bodde ju så fint så jag blev tvungen att ta bilder...




Utsikten från huset var inte fy skam...


Vi vågade parkera hos Bacchus...


Deras fina grillplats på gården


Här ser vi uppfödarna Birgitta och Sören och till vänster sitter dottern Anna som har "Nova" i kullen


Här visar Sören något med "Nisse"


Claes och "Bosse" lyssnar


Matte håller reda på "Chinook" (stavning?) medans husse Roland är på vift


Ulrika tittar på bilder medan "Frasse" snällt får vänta


"Chinook", Anna, Birigtta och gamla Arrac som egentligen hör till Bacchus familj. Däremot verkar jag inte ha fått någon bild på "Nova"

Först skulle vi göra en Rallylydnadsbana med hunden lös. Det var att gå på olika sätt som slalom osv eller springa. Stanna. Sitt och ligg och lite sådana där grejer. Jag gillar ju inte Rally lydnad som sport men detta var ju bara en liten "koll" av hur hundarna låg i allmänlydnad och det var ganska kul! Allra helst som Enya och jag vann den lilla tävlingen som utlystes och dömdes av medföljande äkta hälftar. Alla hundarna skötte sig bra och övriga kom på 2:a plats!
Resten av dagen blev det lite olika apporteringsövningar som markering, närsök mm Alla hundar och förare jobbade bra!

På kvällen samlades sedan alla hemma hos Sören och Birgitta för en mycket god middag! Trevlig samvaro och många skratt blev det förstås!

Enya och jag, Ulrika och Frasse och Chinook med flockkompis Selma (flat) och husse och matte bodde i en orienteringskklubbs klubbstuga. Mycket bra boende! Nisse bor ju hos Sören och även Bacchus och Bosse bor i närheten. Anna och Nova bor i Uddevalla men bodde hos Sören också.

Nästa dag var det frukost kl 8.00 och sen körde dagen igång. Denna dag fick vi bla göra övningar med skott i närheten som störning. Apportera vilt och prova viltspår med hjälp av Claes eftersom han och Bosse är väldigt duktiga på detta.


Här är vi på Claes och Bosses marker. Även de bodde fint men jag tog visst ingen bild där!


Här kommer Enya med en and. Sören i bakgrunden. Denna bild var det någon av "proffsen" som tog. Det togs många bilder med bra kameror och vi skulle så småningom få lite bilder. Det ser jag fram mot! Lite actionbilder är alltid roligt!

Jag är nöjd med Enya på de olika momenten vi gjorde. Jag tycker att hela kullen är jättetrevlig med duktiga hundar! Samtliga mattar och hussar var verkligen jättetrevliga! Vilken tur att vi fick köpa Enya från en så duktig kull med så duktiga och trevliga uppfödare och kullkamrater!

Båten gick hem 20.00 på söndagkvällen och Enya och jag sov hela hemresan kan jag säga...

Och nu var det redan helg igen. Igår hade jag min grundkurs för valpar på fm. Vi var i skogen och spårade och gjorde uppletande av föremål. På em var jag i Kvarnåkershamn och gick med hundarna och sedan lurade jag med mig Rasmus att träna lite vatten med Enya för första gången i år. Det gick väldigt bra. Vi hade ett ganska smalt ställe ca 20m brett. Först kastade han i vassen på samma sida som vi stod (de behöver inte alltid simma, eller hur?). Sedan över på andra sidan och sedan bytte vi sida och så kastade han lite längre bort på land. Jag stod ganska långt från vattnet själv så avståndet blev ju ganska långt även om simsträckan bara var 20m. Allt gick jättebra och hon vare sig släppte dummien eller ruskade trots ganska lång transport på land (det har hon aldrig gjort. Jag tror det beror på min förberedande inlärning med handtarget). Jag skickade inte direkt på kasten utan hon fick gå på en dirigering till ett litet närsök emellan eller en fotrunda eller något. Jag skickar nästan aldrig direkt på en markering.  Jag avslutade med att Rasmus smög ut en dirigering på samma ställe som markeringen kommit och så skickade jag hela vägen på land, över vattnet och hela vägen på andra sidan! Klockrent!

Idag har jag haft instruktörsutbilning hela dagen. Vi lärare har delat upp momenten så jag skulle bara ha en heldag på de 100 timmar som utbildningen är. Mina ämnen var ledarskap och analys av ekipage mm 10 trevliga deltagare och en trevlig dag. Men man är lite trött i huvudet efter en heldag på klubben! När jag kom hem åkte jag ut till Näs (hem till Fannie) med Nadja, Lucy och Enya på promenad. Det blev en lång runda i väldigt rask takt. Fannie påstod att hon skulle motionera mig lite... Micco o Teia var ju också med förstås.
Vi avslutade med att gå in i lammhagen där Fannie bor och så tränade jag något lite med Enya. Hon har varit med mig hela dagen på kursen och skött sig utmärkt, man kan vara stolt över henne! Hon är ju faktiskt min lilla bebis...

På tisdag har vi retrieverdag med SSRK. På onsdag åker Sandra till Turkiet så då är jag även ansvarig för Milla vilket inte är någon semester för mig precis....
På fredag ska vi till stan med jobbet på utbildning hela dagen.

Och i morgon är det Valborg! Vi får ännu se vad vi hittar på. Jag önskar er alla en skön Valborg och första maj!