Ice Miracle's

Välkommen Nessie!
Underbara maj är över för denna gång. Det har varit lite kalas och firande eftersom både jag och Rasmus fyller år och även barnens morfar och farmor. Och så då mors dag!
 
En annan sak som varit värt att fira är att Rasmus fått körkort! Dagen efter han fått körkort åkte vi till mina föräldrar på kalas och då sprang en räv ut mitt framför bilen. Rasmus körde. Den dog direkt och allt gick bra (förutom för räven då...). Men lite konstigt att det hände första dagen! 
 
Enya och jag har gjort en start i ökl vilstpår och fått vår andra raka 1:a! Bara en kvar till championatet. Jag får se om vi väntar till hösten för provperioden är slut nu. Jag fick höra att andra klubbar som tex taxklubben har prov i sommar så det kan ju vara något att fundera på!
 
Och så har vi ju den där Milla som varit i farten igen. Hon var i Hudiksvall i helgen och tog då sista certet i hopp så nu har hon långa titlar
SE AGCH SE AG(HOPP)CH = dubbelchampion!
Det fattas bara en SM pinne i vardera gren för att vara kvalad till SM 2015!!! Hon ingår även i laget Paragons och där fattas det också bara en SM pinne för att laget ska vara klart för SM 2015! Och detta innan SM 2014 ens varit! Och SM perioden har ju just startat för 2015 känns det som.
 
Och så säger vi välkommen till Nessie! 
Min nya jaktlabbevalp! 
Hon är från kennel Line Up i Eskilstuna (men de flyttar till Skåne i höst), Jens och Sofia.
Line Up Jackie Onassis var namnet!
 
Just nu har hon mycket att stå i... det är så mycket att lära sig. Hon ska lära känna sin nya flock som ju består av både människor, andra hundar och en katt. Sen ska hon öva på att vara i bur och hundgård. Kissa och bajsa utomhus (fast hon var rumsren direkt, väldigt duktig! Det gäller bara att hinna med när hon vaknar). 
Hon övar även på att vara ensam i köket när vi/jag går ner i källaren, upp på övervåningen, ut med sopor osv
Åka bil ska vi också öva på.
På kvällarna övar hon på att sitta i famnen i soffan och mysa. Det har gått bra men en gång fick hon för sig att hon inte hade lust... men hon lugnade sig fort och förstod att så går det till här!
Hon tycker mycket om att mysa och ligga nära. Hon sover mycket men är busig de korta stunder hon är vaken. Hon verkar väldigt stabil med alla ljud som dammsugaren, när man tappar kökredskap, Rolle startade traktorn osv hon bryr sig inte om ljud och buller.
Det är en bra tid att ha valp nu. Man kan vara ute mycket. När man har vintervalpar är det ju himla jobbigt när det är kallt och man ska ha på sig kläder mm Det är ju bara att sticka ut nu. Och eftersom vi har stor egen trädgård är det ingen som bryr sig hur man ser ut och så... måste vara jobbigt att bo i lägenhet och få en valp rumsren. Man kan ju precis inte sticka ut i bara underkläder... Innan man fått på kläder och tagit sig ut borde det vara försent om man bor på 6:e våningen....
 
Leila har hennes kullsyster Gin och Maria har en hane som heter Indie och han är två veckor äldre. Det ska bli kul att jämföra och se hur de blir! Indie verkar vara en tuffare och bråkigare kille... han ligger visserligen lite före men det verkade vara så från början!
 
Här vilar Nessie med Micco! Scrolla ner så ser ni Nessie när hon var 6v och vi var på besök. Hon är den med grönt halsband! Jag har inte hunnit ta några bilder just....