Ice Miracle's

Elithunden Nessie!
I helgen som var hade SSRK/Gotland sitt vårprov. Nessie och jag hade som vanligt startnr 1 (blir alltid så med den där datorlottningen).
Både jag och min parkamrat fick 1:a pris! Det var 8 startande i öppen klass. Tre st 1:a pris, två 2:a pris, två 3:e pris och en som fick 0. Maria och Indie fick tyvärr 2:a pris. Det gjorde ett perfekt jobb för övrigt men missade tyvärr den ena vattenmarkeringen helt. Leila och Gin (Nessies kullsyster) fick 3:e pris. Hon hade problem med båda dirigeringarna samt att hon mattades lite på söket. Orutin och inte så mycket tränad så det var bra ändå!
 
Provet började med en kort transport och sen fick Nessie en enkelmarkering upp i en backe. Inte så svår så den spikade hon. Parkamraten fick en liknande. Sen gick vi vidare och då fick parkamraten ett linjetag. Sen var det vattnet. Man skulle gå ut på en spång som låg lite under vattnet. Den var väldigt hal + att den rörde sig när man gick på den så det var ganska svårt. Dessutom skulle man ju ha hunden fot. Nessie valde att gå bakom mig (skulle hon gå bredvid fick hon ju gå i vatten upp till magen). 
Där man stod var det vass på båda sidorna. Hundarna såg ju inte så mycket eftersom de är betydligt lägre än oss! Nessie fick börja med en enkelmarkering som kastades från båten. Det gick jättebra! Sen fick den andra hunden en enkelmarkering i vassen längs med sjön. Kastet blev så lågt så hunden såg ingenting. De fick kasta om. Och då gick det bra. Efter det fick Nessie göra ett linjetag. Det var inte långt men hunden skulle ju börja med att simma rätt igenom vassen. Det var ju som att gå in i en vägg så Nessie tvekade lite först men sen gav hon sig iväg. När hon kom ut på blankvattnet skulle hon till en vassrugge och det gick lätt. Hon kom dessutom på rätt sida i vind så hon fick vittring på fågeln.
 
Början på spången. Skytten Jesper. Längre bort står de startande.
 
Inte så lätt att föra hund när det är halt och rör på sig och så ska man ju se något också!
 
Dessa är klara med vattenarbetet!
 
Båten
 
Jag och Nessie. Väldigt bra provområde med ganska tuff terräng både på land och vatten. Även lite kuperat faktiskt! På höger i bild är det ett kalhygge och sedan en tät skog. Där hade vi vårat sök.
 
Sedan fick Nessie den andra vattenmarkeringen och det gick perfekt! Och parkamraten fick dirigeringen.
 
Sedan gick vi tillbaka en bit och vi fick då varsin enkelmarkering som var något dold. Det gick bra även om Nessie sökte lite men jag lät henne jobba självständigt eftersom domaren önskade det.
Sen var det dags för Nessies linjetag på land. Det var väl det momentet som jag inte var nöjd med. Men det fanns ingen klok linje. Hon tog ju tecken och signaler så det var ju ok. Men linjen var ju aldrig bra, det berodde nog mest på terrängen.
 
Det avslutades med varsitt sök på varsin sida av vägen. Det var 6 vilt var. Nessie jobbade så bra så det var inga problem.
Jag är mycket nöjd med henne! Hon gjorde sitt bästa helt enkelt!
Min fina tös är nu elithund i samtliga retrievergrenar A B och C prov!
 
Nessies kritik. Domare Ingela Funck
 
1:a pris tagare i ökl
 
I nybörjarklassen startade ju några ifrån vår träningsgrupp också! Sissi och Akira fick 1:a pris och blev bästa hund!
 
Sissi till höger
 
Tina och Trixi fick ett 2:a pris och Annica och Tintin ett 3:e pris. Men de kommer igen!
 
Efter provet åkte vi med Ann och Märta från Skåne och fikade på Ardrebo. De fick ju varsin 1:a de också. Ann i nkl och Märta blev dessutom bästa ökl hund!
 
Rolle kom ju hem på natten efter nästan två veckor i Toscana! Han hade fått 36 flaskor vin i present! Vitt, rött och rosé. Vingården heter Terreno och de har ekologiskt vin (de har hemsida!). Rolle berättade att när de startade upp värmeanläggningen så var styrelsen med och det blev champagne! Det var första gången han drack champagen i detta sammanhang! Det brukar inte ske när de startar upp här hemma minsann!
 
 
De körde ju de 200 milen ner till Italien så de hade ju även ett stopp i Tyskland på hemvägen med lite shopping! Men här ovan är det endast vinet han fick!
 
På lördagkvällen var vi hos Sussie på middag. Hennes uppfödare var på besök. Det var en riktigt rolig och trevlig kväll!
 
På söndagen hade jag egentligen chans till elitdebut. Men tyvärr blev Nessie väldigt magdålig. Något hon satt i sig på promenad som vanligt... Lite synd men hon hade inte klarat vattenarbetet i ekl. Tyckte det var lite för svårt för hennes del. Övriga grejer passade oss, men sen vet man ju aldrig hur det hade gått ändå! Men jag tror inte vi hade klarat en 1:a. 
 
Så vi var funkisar i stället!
 
Jag kastade från båten. Här ror vi tillbaka båten till sin "hamn", man får ducka under bron! Enya är med!
 
Och idag fyller min fina lilla spanielflicka 1 år!
 
Det var då det!