Ice Miracle's

Nessie godkänd KKL!
Förra helgen hade vi KKL här på Gotland.
På lördagen var det i Gammelgarn hos Björn Eriksson. Det var Maria och jag och så tre "fastlänningar" som startade. Samling 8.00 och straxt före 16 åkte vi hem. Då hade vi varit ute i storm, regn och såklart även lite snöblandat hela dagen (förutom en liten lunchpaus).
Jag hade startnr 1 och Maria 2. Vi fick starta tillsammans med 3:an och så fick de andra två hålla sig bakom oss med kopplade hundar.
Det var illerjakt och vi bytte gryt då och då. Vi apporterade i nummerordning. Nessie fick således gå på den första apporten som inte var en särskilt svår dirigering. Den enda svårigheten var att hon skulle under en eltråd men det har hon ju aldrig brytt sig om så det funderade jag inte ens på. Jag fick stoppa och närsöka henne i området och det gick bra.
 
På väg att starta. Startnr 1 som brukligt längst till höger. Domarna i bakgrunden!
 
På ett ställe trodde skyttarna att de träffat så vi fick skicka dit i området och hålla hunden där och så skulle den söka i området. Det gick bra med Nessie. Hon blev lite frågande när jag stoppade flera ggr och beordrade närsök eftersom hon ansåg att det var avsökt men hon gjorde som jag bad. Ingen hund fann dock något.
 
På ett ställe sköt de flera kaniner och då fick jag skicka först men på den som de skjutit först och som låg längst bort. Jag var extra nöjd med den dirigeringen då hon skulle över grytet också. Rakt fram, stopp, höger. Gick perfekt!
När vi stod vid ett gryt kom plötsligt en kanin springade rakt emot oss och in i linjen och  for runt och vek sedan av när den blev skrämd.  Snacka om störning! Indie och Nessie satt kvar men den tredje hunden stack tyvärr efter kaninen och åkte däremed ut... Inte kul.
 
Vid 12.30 åkte vi till mysiga Ardrebo för en mycket god lunch!
 
Jag i samspråk med två andra startande. Maria som tog kortet satt bredvid mig
 
Markägaren/jaktledaren Björn samt hans skyttar
 
Domarna, provledaren och Helena som startade på söndagen
 
Jakten fortsatte efter lunchen och efter min apport där så sa domaren att jag var godkänd! Han sa att vi hade gjort ett klockrent jobb! Så stolt över min fina hund!
 
De andra fortsatte men snart var även Maria godkänd! En tjej åkte på att hennes hund inte tog en skadeskjuten som sprattlade. Maria fick i stället skicka på den och hade uppvisning när Indie tog den så fint direkt.
Startnr 5 fick tyvärr KEP eftersom han inte fick tillräckligt med vilt. Man måste ha minst 5 apporter på KKL men det får inte vara för lätta apporter. Utan vissa hundar fick ju ta fler apporter eftersom det inte varit någon svårighet på vissa av apporterna.
 
Av fem startande blev således endast Nessie och Indie godkända! Hurra!
 
 
På söndagen var provet i Vamlingbo på min svågers marker. Vädret var om möjligt ännu sämre...
Det var fyra hundar (alla från fastlandet) och till slut blev en godkänd. Övriga åkte tyvärr ut. En stack iväg på en kanin som sprang. En fick inte sin hund i rätt område och när den äntligen kom dit hittade den ingen kanin. Och en hade lite problem med vilthanteringen.
 
Den godkända hunden på söndagen!
 
Provet igång på söndagen
 
 
Domarna
 
När alla frös som mest bjöd Rolle på lunch i en uppvärmd fiskebod, Snacka om uppskattat! Varmt och skönt och varm mat! Här serveras kaffe!
 
Vi fortsatt efter lunch. När man äntligen halkat hem i snöovädret med sommardäck (!) tog det hela kvällen att tina upp!
 
I övrigt så har jag varit på spanielprovet i Roma. Lika kul som vanligt! Malvas mamma Aggie vann i vanlig ordning med cert och halvbrorsan Bruno fick 1:a pris.
 
Duktiga Morgan med sina hundar. Tyvärr dåligt väder där med... så imma på linsen
 
Terrängen är väldigt tuff på Romaprovet!
 
Kaninjakter blir det ju också. Trevligt inslag många av helgerna!
 
Den obligatoriska grillningen efter lyckad jakt! Malva är med och minglar lite!
 
Nu väntar vi bara på att Nessie ska börja löpa! Jag var rädd att vi inte skulle kunna starta på KKL men hon har inte börjat löpa än! Men nu får hon ta och sätta igång!
 
Ser fram mot en spännande helg! Men den får jag berätta om nästa gång!
Over and out!