Ice Miracle's

Provhelger
 Nu i helgen har vi haft retrieverprov. Nkl i fredags. Jag var bara där och kollade lite på eftermiddagen efter jobbet. På lördagen var det ökl och då var jag provledare. Det blev en bra dag och jag var nöjd med provet! På söndagen var det dags för ekl. Jag startade Nessie. Tyvärr blev jag sjuk i slutet på veckan men man får ju kämpa på... Lite kämpigt med full storm och regn (men regnet upphörde vid lunch och på em började tom solen skina!).
Nessie fick sin andra 1:a i ekl och blev bästa ekl hund! Helt otroligt! Hon gjorde inte allt perfekt men det gjorde väl egentligen ingen annan heller. Det är ganska svårt att göra det i ekl. Det är så pass svåra moment. Det var ganska tuff terräng. Dubbelmarkering och linjetag på land låg tight och man hade dålig sikt. Höll inte hunden linjen var den utom synhåll.... Vi fick hem alla apporter. Det var väl egentligen vattendirigeringen som var sämst. Jag fick trycka på flera gånger och sen hittade hon inte den när hon kom fram, men till slut så! Jättekul! Det blev fem st 1:or av de 12 startande. Två hade åkt hem vid prisutdelningen.
 
 
 
Sökområdet. Både i skogen, "mitten" och strandkanten (vassen)
 
 Markering och dirigering. Man såg inte mycket....
 
Här var det ett linjetag till (sammanlagt tre st) denna var på land men de skulle över ett vattenfyllt dike som var simdjupt och upp i gräset
 
Vattnet. Markeringar innan som de inte fick ta innan de hämtat linjetag på vatten

När jag kom hem var jag så slut efter allt och att vara sjuk mm så jag ställde ur hundmatsäcken som jag vunnit ur bilen och sen satt jag mig i bilen som jag skulle flytta och körde över säcken.... så blir det när huvudet tar slut
 
 
Förra helgen hade vi kaninprov här. Malva fick aldrig något vilt på de marker vi fick gå (två släpp). Lite otur. Hon gick inte toppenbra heller, saknade sitt vanliga tryck. Jag har faktiskt varit hos veterinär men de kunde inte finna något förutom att hon då är skendräktig. Men det brukar vanligtvis innebära att hon blir hetare. Jag var för den delen inte så bra heller. Gick lite för snabbt och borde ha jagat igenom vissa partier bättre. Jag tror inte det fanns vilt där ändå men så borde jag ha gjort!
På söndagen var det kurs för Engelsmannen som dömde provet. Bra kurs!
Malva på kurs i regn
 
 
Lite mys med Kisse vit
 
Lite mys med kompisar
 
Och på onsdag åker vi till Finland och VM i agility! Ska bli så kul!