Ice Miracle's

Finland mm
 
Vi hade en fin vecka i Åbo. Vi hade först en halvdag i Stockholm där vi strosade runt på Söder. Det är så mysigt. Lunch på Södra Teatern. Fika på en uteservering.
 
 
 
Sedan blev det båt till Åbo och på morgonen direkt till Arenan. En väldigt bra och fin arena på alla sätt!
På dagarna kollade vi på Agiltiy och på kvällarna var vi ute på stan och åt mat och hade det mysigt. Åbo var en mysig stad. Men väldigt dyrt att äta ute!
 Sandra och Milla kom 6:a i hopploppet vilket förstås är väldigt bra! Men hon ville ju mer. Har ju ett silver och femteplats sen tidigare.
 
 
 
Vi brukar äta middag med dessa trevliga personer på VM, kul och trevligt!
 
 Man fick en sax till pizzan! Praktiskt!
 
När vi åkte hem med båten åt vi buffé med landslaget och övriga supportrar. Väldigt gott och trevligt!
 
 
 
 
 
Efter Finland har det blivit mest jakt och hundträning. Vi har haft prov (KKL=kvalificeringsklass) för retrievers där jag var provledare. Bra provdagar och trevlig middag på lördagkvällen med domare, startande mfl
 
 
God middag på Änggårde. Våra nya vänner "Norskorna" som vi lärde känna i våras har varit här några dagar på jakt och prov. Jättekul!
 
Vi har tränat i betor ett par ggr Bra och rolig träning!
 
Tre kullsyskon på jakt! Gin, Nessie och Pompe. Min sydväst hade visst kommit bak och fram, men snygg ändå!
 
Och så har jag då startat praktiskt prov (kaninjakt) med Nessie. Väldigt bra jaktdag och vi blev godkända!!! Så himla kul! Det var tre andra hundar med som inte gjorde själva provet, utan var med eftersom den hunden som prövas måste kunna arbeta tillsammans med andra hundar. Vänta på sin tur och sitta tyst och lugnt osv
Det blev lite "kul" när en kanin kom springande rakt mot oss och sedan förbi och en av de hundarna stack efter... men Nessie satt kvar! En av de andra hundarna tjuvade dessutom två ggr. Nessie skötte sig bra och nu fattas det ett 1:a pris för jaktchampionat! Skulle vilja starta nu, men det är inga prov kvar i stort sätt.
Domaren frågade om jag inte sa "stanna" till Nessie och det gör jag faktiskt inte. Jag säger inte fot och inte stanna. Börjar jag gå följer hon med och när vi stannar sitter hon fint vad som än händer, utan att jag säger något. Däremot om jag ska gå iväg och hon ska stanna kvar säger jag "stanna". När jag börjar med valpen säger jag ju alla kommandon och är tydlig men sedan behövs ju inte det.
Jag är sååå glad! Köpte något gott till Nessie och firade med tacos och ett glas vin, trots att det var tisdag!