Ice Miracle's

För gammal?
Ibland undrar man? Man kanske börjar bli för gammal för sin hundsport? Eller är det sporten som gör en yngre?
Jag har hittat ett väldigt bra träningsställe. Stora ytor, högt gräs (men inte för högt), murar åt olika håll (höga och låga och utan taggtråd!). Diken. Buskar och träd.
Kruxet är bara att det är en hage med nöt i. Hagen är vääääldigt stor så jag har varit där och tränat ett par ggr när djuren är långt borta (man kan se dem som små prickar långt borta nere vid stranden). En gång var djuren där jag skulle träna, och då var det ju bara att gå en promenad utanför hagen i stället.
Men idag var djuren långt borta. Jag började med att ladda lite dolda dirigerigar till Enya. Krypa under trådar, hoppa över diken och murar. Man ska vara ganska rörlig för detta! Sen körde jag Enya och det gick bra och sen laddade jag lite andra övningar till Malva och körde henne. Gick toppen där med! Och till sist laddade jag upp lite till Nessie. Hämtade henne och körde igång med lite olika saker. Jag hade smugit ut en boll i ett dike som jag gjorde närsök på. Hon letade inte bra utan för stort, korrigerade med rösten och gick tillbaka och satte henne och lämnade henne (ca 70m) och satte igång henne igen. Jag hade hållit på i min egen värld och inte alls märkt att djuren hade kommit nära! Plötsligt kom det en stor jäkla flock springande mot Nessie när hon letade efter bollen. Några sprang förbi henne och fortsatte mot mig. Jag stod ju mitt på en äng med högt gräs utan något buskage och hade ingen pinne eller annat tillhygge i närheten. Djuren forsade fram. Det var bara att börja springa, visserligen blir de väl triggade av det. Men att stå kvar kändes inte aktuellt...
De hade ju inga problem med att knappa in på mig såg jag när jag kastade en blick över axeln. Jag såg då även att Nessie fortsatte att leta efter bollen i lagom tempo trots att det var flera djur omkring henne och att jag dessutom sprang ifrån henne. Jag kröp under taggtråden och kastade mig över muren precis när de var ifatt mig. De tvärnitade vid tråden (jag trodde de skulle gå igenom men de lyckades stanna). Då såg jag att Nessie hittade bollen och vände upp och sprang mot mig. Hon verkade inte bry sig om djuren alls.
Det värsta var ju att jag hade tre dummiesar ute i marken som jag inte gärna vill vara av med...
Jag fick gå runt och in i hagen bredvid, där det också går nötkreatur. De syntes i alla fall inte till. Sen fick jag skicka Nessie därifrån på de återstående dummiesarna. Det blev ju väldigt långa avstånd. Dessutom såg jag fel på ett ställe och hade henne att leta vid ett träd, fast det var ju fel träd! Det skulle ju vara nästa längre ut... men till slut så.
Nu hade ju djuren märkt att vi var på den sidan och kom återigen rusande. Jag var ju på andra sidan muren. Men tänkte att bara inte djuren i denna hage dyker upp nu för då kan jag få problem med att ta mig tillbaka till bilen. Men jag såg inga.
Jag är ju uppvuxen på bondgård. Men dessa djur litade jag verkligen inte på. De var väldigt stora med horn dessutom. Det har man inte så ofta nu för tiden. Det var ju ändå ungdjur, men inte kalvar. Flera var i alla fall yngre tjurar såg jag. Nästa gång jag tränar där ska grinden vara öppen, så att jag vet att hagen är tom!
Nu är båda Nessie och jag helt slut. Fast hon verkade som sagt inte bry sig alls.
 
I helgen som var startade jag och Malva återigen på ett spanielprov. I veckan har jag försökt träna lite med henne men det har ju varit lite annat också. Jobb förstås och kroppkaksfest hos "mormor". Styrelsemöte mm 
Malva gick ganska länge i första släpp, ca 20min. Men inget vilt. Hon gick bra i alla fall.
Nästa släpp var bara i brännässlor. Hon tappade tempo efter ett tag och gick inte jättebra. Vi gick längs ett dike/damm längre ut och där gick hon bra. Inget vilt. Det slutade med att vi fick ett 3:e släpp och där fick vi en stöt och en dirigering på en fasantupp som gick bra. Hon gick lite bättre där men ändå inte perfekt i tryck.
Det slutade med att vi inte blev placerade och därmed inget pris.
Det är ju mycket tur och otur i denna sport. Hade vi haft en apport i första släpp hade vi fått gå ett mycket kortare andra släpp och då hade allt sett annorlunda ut! Men så är det! Man ska ha lite tur med viltet också!
På kvällen var det middag på Brukshotellet, trevlig tillställning.
 
I söndags hade vi en heldag med lunch på Rökeriet i Kattvik och promenad vid Svajde fiskeläge i Alskog och så längs stranden mellan Grynge och Sandviken. En härligt avkopplande dag med Rolle och Fannie.
Svajde
 
Rökeriet
 
Alltid god mat!
 
Ett favoritställe. Här kan man få lite bra bilder!
 
 
Nu behöver jag träna med Malva och ladda inför SM!