Ice Miracle's

3:a, 1:a och Luxemburg
Det är sent och jag ska upp tidigt i morgon för att åka på kurs med jobbet. Efter kursen måste jag skynda hem för att packa lite för sedan ska Rolle, jag och Sussie åka med båten. Vi ska vidare mot Luxemburg! Vi ska ta det lugnt genom Danmark och Tyskland för att sedan nå Luxemburg. Där ska vi titta på VM i agility och det ska bli spännande! Sandra och Milla är uttagna till Svenska Lanslaget i lag och ska representera Sverige. De var ju även uttagna till NM i Roskilde i Danmark i augusti både i lag och individuellt. Tyvärr kunde de inte vara med där pga en skada men nu är de på G! De vann bla ett lopp i Nynäshamn i helgen!
 
Förra helgen åkte Enya, Nessie och jag till Sandra i Stockholm. Jag hade anmält till elitprov i Garpenberg men var bortlottad. Men vi åkte ändå. Kul att träffas och så behövde jag shoppa lite! På lördagem ringde de från Garpenberg att jag hade en plats! Väckarklockan på 4.00 och köra upp till Dalarna där man skulle vara kl 8.00.
Provet började med en dubbel för Enya. Den ena i vattnet och den andra i vatten men de skulle först över vatten och sedan upp på land och så i vatten igen. Jag fick styra henne på nr 2. Det var inga referenser och ganska knöligt.
Parkamraten fick ett linjetag på vatten när Enya greppade sin sista markering.
Sedan bytte man. Linjetaget var ute i vattnet, genom en smal vassremsa ut i vattnet igen och till nästa vassremsa. De skulle simma bredvid land (där just den där nr 2 markeringen gått). Detta fick många problem med. Hundarna fick inte gå upp på land sa domaren utan måste gå vattenvägen. Det är precis detta vi har tränat på så jag kände mig inte orolig. Och hon gick klockrent! Det var det enda jag var mycket nöjd med på provet...
Sen gick man vidare och då blev det en dubbel för den andra och sedan fick vi göra en landdirigering. Vi fick lite problem med den. Den gick längs med dubbeln men jag var lite förvånad att vi fick problem. Men vi löste den till slut. Sen bytte man och Enyas dubbel blev inte så bra. Hon hämtade den sista bra men den första var dold bakom en kulle och skog så hon uppfattade inte den. Men jag fick styra dit henne.
Som sista moment var det ett sök. Ett jättestort sök i myrmark där det var väldigt tungt. Det var två sök med en gräns i mitten som de inte fick gå över. Först sökte vi upp tre var i våra områden och sen skulle vi byta område. Då visslade den andra föraren hela tiden på sin hund (den gick ur söket vilket de inte fick). Enya kom tillbaka hela tiden på den andres inkallning och jag skickade ut henne igen.... till slut började hon undra om jag inte kunde bestämma mig om hon skulle komma eller inte... hon blev väldigt osäker och ville inte gå ut. Jag fick verkligen trycka på. Det blev inte så effektivt. Det slutade med en 3:a pga detta + då markeringarna där jag fick styra. Även landdirigeringen krävde ju för många signaler.
 
I veckan har jag fått träna lite sök och osäkerheten har dykt upp ibland. Kändes inte så bra. Jag kommer att lösa det men kanske inte på en vecka?
 
Det var ju dags för prov i söndags igen. På hemmaplan. Ett trevligt prov i ganska tuff terräng. Enya fick börja med en landdirigering (den andra hunden hade redan gjort en annan landdirigering innan) som första moment. Hon gick ut fint men drog sig lite snett. Jag stoppade och visade längre ut åt rätt håll och då kom hon fint fram till kaninen. Sedan var det en enkelmarkering i väldigt tuff terräng. Men det löste hon bra! Den andra fick en liknande åt ett annat håll. Sen var det transport ner till vattnet där man stod i vattnet i vassen. Enya fick börja med en dubbel som föll på linje mot näckrosor. Det gick jättebra och sedan fick den andra hunden göra en vattendirigering. Sedan bytte man. Återrigen var det en sådan vattendirigering vi tränat på. Jag kände att detta kan vi! Hon kom fint fram till området men hittade inget. Jag fick styra henne en del där och hon lydde alla tecken och signaler! Jättenöjd med lilla loppan! Och till slut fann hon den lilla krickan!
Det avslutades med ett sök i vassen och den tuffa terrängen. Man såg inte hunden. Men Enya matade på och kom in med gäss och änder. Det gick jättebra. En gång blev hon osäker vid skick men jag skickade om och det gick bra! Vi fick 1:a pris! Jag är så nöjd med min lilla vovve!
Parkamraten var en duktig golden som också fick 1:a! Det roliga var att Leila och James fick 1:a hp och provbäst! Leila som varit sjuk i 5 veckor och inte tränat ett dugg! Hon sa att hon ska sluta och träna nu för så här bra har det aldrig gått.....Och Maria fick sin andra 1:a i ökl och tog steget upp till ekl! Och hon har varit sjuk i två månader och inte heller tränat! Nytt koncept helt klart!
Hela 6 elitettor delades ut! Härligt!
Kan bara säga att våra prov här på Gotland är bäst! Härlig stämning med toppenbra funkisar som ställer upp! God mat osv Högsta betyg!
Provet i Garpenberg är också väldigt trevligt. Jag var ju där förra årt också och då fick Enya en 1:a i ökl. Väldigt fin provplats och trevligt folk!
 
Fannie ska bo här och ta hand om alla hundar. Bara Enya och Nessie nu sköter sig... Nadja är inget problem...
 
Alla 1:or i ekl med domare Ola i mitten