Ice Miracle's

2 X Västkusten
Enya och jag har startat på två jaktprov på Västkusten! Det första var ett särskilt prov i Alingsås som var på en måndag. Sandra åkte med mig och även Milla och Lucy. Vi åkte söndagkväll och bodde på ett kasst hotell (men billigt!) i Jönköping. Provet gick på bra marker och började med en enkelmarkering som inte var några konstigheter. Sedan gick man vidare ner till vattnet och på väg ner sköts ett skott. När man kom ner var det två enkelmarkeringar på vattnet. En gick in i vassen. Inte så långt avstånd men lite knölig terräng. Sedan fick man sända på ett närsök längs med vattnet. En transport upp mot ett sök. Tror det var 6 vilt. Avslutade med en enkelmarkering. Enya satte inte en tass fel och gjorde ett helt igenom klockrent prov! Sen skulle man vara passiv för nästa hund både på landmarkeringen och så transport ner till vattnet och den ena vattenmarkeringen. Nere vid vattnet pep Enya till väldigt svagt. Så svagt så att Sandra och resten av publiken inte hörde det fast de stod ca 5m bakom. Domaren sa då att det blev en 2.a pga det. Jag måste säga att jag blev väldigt besviken. Visst, de ska inte gnälla men detta kunde knappast ha "stört jakten". Det blev 3st 1:or och en av dem missade helt en markering och fick aldrig hem den. En annan hade hemska problem att få hem en vattenmarkeringarna men till slut så. Och den tredje startade efter mig så den såg jag inte. Kan kanske tycka att "fel som fel". En missad markering, problem med en markering eller ett pip. Det är just detta med jaktprov att det är så ojämn bedömining. Jag fick ju en 2:a på Gotlandsprovet eftersom hon hade lite knöl med vattenmarkeringarna och jag fick gå in och styra lite. Jag säger inte om det priset men på det här provet fick folk då 1:a pga missad markering eller problem med markering. Har varit på andra prov där hundar gnällt mera och fått 1:a med förklaring att det inte stört jakten för det var så tyst. Det gäller alltså att göra rätt fel för rätt domare. Helst ska man inte göra något fel alls, då är allt glasklart! Men det är ju lätt att någon liten grej händer. Men det är bara att ta nya tag och domarna är ju trevliga och vill säkert att det ska gå bra för alla startande! Domarna är bra men som sagt kan det bli lite ojämnt i en bedömningsport, men det är bara att gratulera dem som det gick bra för och de hade jättetrevliga hundar dem jag såg! Själv får man följa sitt eget motto "bryta ihop och komma igen"!
 
Och nu i helgen kom jag med både i Ystad och Halmstad men skippade Ystadprovet. Även om provet heter Halmstad så gick det i Hishult söder om Laholm. Fannie åkte med och även Micco, Teia och Milla. Sandra och Lucy var i Stockholm hos Arvid. Rolle och Rasmus fick ha hand om Kisse och Nadja här hemma. Vi åkte lördagmorgon och körde då direkt till provet. Jag såg någon hund i nkl. Tänkte att det kunde vara bra eftersom jag hade startnr 1 på söndagen. Av lördagens 16 startande var det endast en som fick 1:a! Hela 12st 0:or! Och så tre 3:or. Det jag kunde se var att det var långa avstånd för klassen. Fannie och jag åkte till vårat motell och checkade in. Ett betydligt bättre ställe än i Jönköping! Sen körde vi till Ullared och Gekås för lite shopping. Jag var inte inne så länge i varuhuset för jag tog en timmes promenade med hundarna och tränade ett par grejer med Enya (stoppsignal och sådant). Sen tillbaka och sova för att stiga upp tidigt nästa morgon.
Provet startade med en enkelmarkering. Sedan en fottransport och så blev det en vattenmarkering. Det var en bra bit till vattenkanten och så en bra bit över sjön dessutom. Sen vände man om för en landmarkering och den var uppför en backe så det blev dolt nedslag. Sen tillbaka mot vattnet igen och där kom det en ny markering men denna gången hamnade den i vassen på andra sidan. Efter detta en transport mot söket som var stort för att vara i nkl. Det var 6 vilt. Passiviteten var den första land och vattenmarkeringen.
Enya och jag startade som nr 1 straxt efter kl 8.00 och det var precis vindstilla. Jag var lite orolig för söket för de måste komma väldigt nära varje vilt för att få vittring när det inte finns någon vind. Tyckte nog att vattenmarkeringarna var långa men jag har tränat så långt + att Enya är van att simma till andra sidan så jag trodde nog att det skulle fungera bra. Enya gjorde återigen ett kanonprov och jobbade jättebra! Jag är såååå nöjd med min lilla prinsessa! Hon satt fint och tyst i passiviteten. Bara lovord från domaren!
Skytten sa "nu la du ribban högt". Resultaten har inte kommit ut än så jag vet inte hur prisfördelningen blev. Vi stannade inte till prisutdelningen utan åkte innan för att hinna handla lite på Ullared innan vi körde till Oskarshamn. Vi blev väldigt sena och kom till biljettluckan 17 min före avgång. Körde ombord som sista bil, men vi hann!
 
Två väldigt bra och trevliga prov i alla fall! Jag återkommer gärna till Västra!
 
Tyvärr inga bilder tagna. Fast vi gick promenader i underbara skogar!
 
Sammanfattande kritik från Alingsås:
En mycket arbetsvillig labtik som är en bra viltfinnare och genomgående gör ett fint retrieverarbete. Är dock ej helt tyst under passiviteten vilket drar ner priset något.
 
Kritik från Halmstad:
En arbetsvillig tik med många goda retrieveregenskaper som i god kontakt med sin förare löser provets alla delar på ett tilltalande och positivt sätt.
 
Är jätteglad!!! Och som Leila sa nu behöver du och Enya semester! 1-2 mån rek Leila! Semester ska det bli, men kanske inte så länge. Vi mjukstartar nog igen om någon vecka. Vi älskar ju detta båda två!